Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Percheziții la CFR Marfă, întreaga conducere vizată de anchetă

cfr_marfa.jpg

Image source: 
Facebook / CFR Marfă

Aproximativ 60 de percheziţii au loc, miercuri, în Bucureşti şi la Timişoara, într-un dosar al DIICOT vizând CFR Marfă cu privire la vânzarea la fier vechi a 2.450 de vagoane de tren de marfă, la preţ subevaluat. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 6 miloane de euro.

Întreaga conducere executivă a ”CFR MARFĂ” S.A, în frunte cu fostul director general Mihuţ Crăciun, este implicată în gruparea infracţională vizată de percheziţiile care au avut loc, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în nouă judeţe, sustin procurorii DIICOT. Potrivit acestora, în cursul anului 2016, la nivelul ”CFR MARFĂ” S.A. s-a constituit un grup infracţional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central şi teritorial al societăţii de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societăţii, cu prilejul operaţiunilor de vânzare-cumpărare a 2450 de vagoane destinate casării, în folosul SC REMAT S.A. Călăraşi.

Anchetatorii spun că angajaţii CFR vindeau vagoanele de marfă care sunt făcute dintr-un oţel special, la preţ de fier vechi, deci la un preţ mai mic decât adevărata loc valoare, iar diferenţa de bani şi-o însuşeau.

Prejudiciul în acest caz - instrumentat de DIICOT Timişoara - ar fi de aproximativ 6,3 milioane de euro.

Mihuţ Crăciun a fost revocat din funcţia de director general al CFR Marfă în decembrie 2016.

Contractul de vânzare-cumpărare care face obiectul dosarului anchetat de DIICOT vizează valorificarea prin vânzare a fierului vechi provenit din tăierea a 2.450 de vagoane de marfă care îndeplinesc condiţiile de casare şi care nu mai sunt funcţionale, iar consiliul de administraţie al companiei de stat CFR Marfă va lua o decizie referitoare la numirea unei conduceri interimare, a informat miercuri compania într-un comunicat.