Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Construcțiile, în declin. Patronatele acuză autoritățile de lipsă de profesionalism

constructii.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Sectorul construcțiilor continuă să sufere: datele INS arată, pentru aprilie, o scădere de aproape 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Scăderi pe linie, însă la valori mai mici, au fost și în primele trei luni ale anului.  

 

Lipsa investițiilor mari de infrastructură din partea statului paralizează un sector tot mai neglijat, susține Răzvan Niculescu Aron, vicepreședinte al Patronatului Societăților din Construcții. El avertizează, la RFI, că efectele negative sunt pe termen lung și că acestea se răsfrâng inclusiv asupra resursei umane din domeniu: 

"Nu suntem în stare să simplificăm toate procedurile de adjudecare și de demarare a lucrărilor de construcții. Asta pe de o parte. Și pe de altă parte nu suntem în stare ca stat să asigurăm cofinanțările la timp și un cadru de lucru decent, civilizat. După părerea nea este o lipsă totală de profesionalism. Gândiți-vă că văzând că sectorul construcțiilor din an în an scade ca volum, ca performanțe, ca număr de lucrări de construcții, sunt și din ce în ce mai puțini studenți la facultățile de Construcții. Inclusiv marii antreprenori care vin de afară. Nici ei nu vor mai avea cu cine să lucreze."

 

 

 
Ascultă AICI interviul integral: