Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dă PSD-ul înapoi în privința impozitului pe cifra de afaceri?

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate nu se vor aplica daca afecteaza firmele care actioneaza corect sau daca efectele pozitive asteptate nu se concretizeaza.

Este o declaratie a liderului PSD, Liviu Dragnea. care anunta ca a avut discutii cu premierul Tudose despre noile taxe si impozite si ca nici o masura nu va fi aplicata abrupt, fara analize si simulari amanuntite in ce priveste efectele.

O decizie finala privind posibila introducere a impozitului pe cifra de afaceri pentru companii va fi luata doar dupa ce premierul Mihai Tudose va avea rezultul simularilor, potrivit unor surse guvernamentale. Premierul nu ar fi de acord cu un impozit "clasic" pe cifra de afaceri, ci, eventual, cu un impozit "gradual si doar pe anumite tipuri de activitati", potrivit surselor citate. Premierul ar intentiona sa anunte decizia finala inaintea acestei toamne.

Este clar un pas inapoi facut de autoritati, previzibil, avand in vedere reactia virulenta a mediului de afaceri la masurile cuprinse in noul program de guvernare, spune profesorul in economie Cristian Paun . 

 

 
Profesorul in economie, Cristian Paun