Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Anunț important de la Volvo. Se apropie sfârșitul motoarelor cu combustie internă

Grupul Volvo Cars a anunţat că toate modelele pe care le va lansa din 2019 vor fi electrice sau hibride, semnalând posibilul sfârşit al automobilelor cu motoare cu combustie internă ale companiei, după aproape un secol, relatează Reuters.

Compania suedeză va continua să producă motoare cu combustie pentru modelele lansate înainte de 2019, dar va introduce automobile electrice şi hibride în toată gama de modele.

Volvo devine prin aceste planuri primul producător auto major care stabileşte o dată pentru renunţarea totală la motoarele cu combustie internă, chiar dacă trecerea la producţia de automobile electrice este de mult timp în atenţia industriei auto, iar Tesla Motors a produs de la început doar vehicule electrice.

Acest anunţ marchează sfârşitul automobilului cu motor doar cu combustie internă”, a afirmat directorul general al Volvo Cars, într-un comunicat.

Cinci noi modele care vor fi lansate de grup în perioada 2019-2021 vor fi integral electrice, dintre care trei Volvo şi două sub marca Polestar.

Cele cinci modele vor fi completate de o serie de automobile hibride pe benzină şi motorină pentru toate modelele”, potrivit companiei.

 

sursa: Volvo Group via youtube.com

Volvo Cars a investit masiv în modele noi şi fabrici, de când compania a fost cumpărată de grupul chinez Zhejiang Geely de la Ford Motor în 2010 şi şi-a creat o nişă pe piaţa premium dominată de companii ca Mercedes-Benz şi BMW.

O parte din strategie a fost adoptarea unor tehnologii emergente pentru vehicule electrice performante şi eventual automobile autonome.

Recent, șeful Volvo anunța  că renunţă la dezvoltarea unor noi motoare diesel din cauza costurilor mari.

Trebuie să recunoaştem că Tesla a reuşit să ofere un astfel de automobil pentru care oamenii stau la coadă. În acest domeniu ar trebui să fie spaţiu şi pentru noi, cu o calitate ridicată şi un design atrăgător”, spunea șeful Volvo.

În ceea ce-i privește pe români, aceștia au cumpărat, în primele cinci luni ale anului, 717 mașini ecologice noi (electrice 100% și hibride), în creștere de aproape două ori comparativ cu aceeași perioadă din 2016, când au fost achizionate în jur de  250 de astfel de mașini, reiese din statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA).

În topul celor mai comercializate mărci auto electrice 100%, în primele cinci luni ale anului, primul loc a fost ocupat de Mercedes Benz, cu 19 unități, urmată de BMW (16), Audi (8), Volkswagen și Volvo (câte 4 unități), Porsche (3) și Renault (1).

De asemenea, cele mai multe mașini hibride vândute în România, din ianuarie până în mai 2017, au fost înregistrate de Toyota (597 de unități), urmată de Lexus (52), Kia (3) și Land Rover (2).

Statistica oficială arată că, la nivelul anului trecut, numărul autovehiculelor electrice și hibride noi vândute în România a fost de 1.183 de unități, în creștere cu 138% față de anul 2015. Din acest total, 167 de exemplare sunt autovehicule 100% electrice.