Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Start-Up Nation: Înscrierile nu se prelungesc. AOAR: Dacă ai proiect, depune-l!

start_up_foto.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Înscrierea în programul Start-Up Nation, dedicat antreprenorilor la început de drum, nu se va mai prelungi, anunță ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer. Acesta s-a răzgândit, după ce la mijlocul săptămânii transmitea că sesiunea de înscriere va fi extinsă până pe 28 iulie. 

Start-Up Nation se încheie, oficial, vineri. După evaluarea dosarelor depuse și în funcție de banii rămași, va fi organizată o nouă sesiune de depunere de proiecte, conchide ministrul Laufer. 
Programul ar putea fi îmbunătățit, în special pe partea tehnică. Pe fond însă, Start-Up Nation funcționează bine. Dacă ai proiect, depune-l! – este apelul Asociației Oamenilor de Afaceri din România. La RFI, Cristian Pârvan, reprezentantul AOAR, spune că rata de supraviețuire a proiectelor finanțate prin astfel de programe este mai mare decât durata medie de rezistență pe piață a firmelor din România:

Nu înțelegem de ce se mențin în continuare obligațiile celor care fac proiecte să depună document de la ANAF și document de la ONRC. Datele sunt publice. Nu mai trebuie să pui oamenii să alerge de la o instituție publică la alta. Ar putea să fie verificate automat. Pe fond se pare că a funcționat bine sistemul și s-au depus proiecte. Acuma, că nu s-a epuizat fondul sau că se doresc mai multe...Bun. Și dacă erau 20.000 era mai bine? Erau probabil mult prea mulți nemulțumiți. Dacă ai proiect, depune-l! Lasă, vezi după aceea dacă cade drobul de sare. Nu depun pentru că mă tem că....Dacă te temi, nu treci strada!

 Start-Up Nation are un buget  de peste 1,7 miliarde lei, care ar urma să asigure finanțarea a  10 mii de firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017.

 
Ascultă AICI interviul integral: