Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Tudose: Impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Mihai Tudose a declarat însă că vor fi găsite soluții prin care să fie impozitaţi cei care ”se cred mai deştepţi ca statul”, cu referire la companiile care nu declară profit în România.

Impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, a declarat premierul Mihai Tudose la finalul ședinței coaliției PSD-ALDE.

Este un subiect închis, a precizat premierul, după ce, ministrul Finanțelor a prezentat în ședință datele privind impactul introducerii acestuia.

Acest impozit era ”ca o coasă”, astfel încât nu puteai să alegi firele pe care le tai, a adăugat premierul.

Potrivit acestuia, dacă ar fi fost introdus acest impozit ar fi fost afectate şi firmele care plătesc impozit pe profit.

Totuși, Mihai Tudose a declarat că vor fi găsite soluții prin care să fie impozitaţi cei care ”se cred mai deştepţi ca statul”, cu referire la companiile care nu declară profit în România.

Astfel, spune premierul, România va implementa o directivă a Uniunii Europene care prevede plata impozitului în ţara unde se face profitul.

"În programul de guvernare (impozitul pe cifra de afaceri n.r.) a fost spus nu ca scop în sine, ci ca mijloc, de a încerca să evităm anumite zone în care anumiţi actori economici pur şi simplu au impresia că sunt mai dibaci ca noi. Până acum le-a ieşit. Vom avea grijă să nu le mai iasă de acum încolo", a spus premierul.

Potrivit șefului Guvernului, Ministerul Finanţelor şi ANAF vor lua mai multe măsuri privind integrarea bazelor de date din sistemul financiar-fiscal, pentru a se şti în timp real "mişcarea banilor".

"Vom putea urmări cum pleacă banii nejustificat din ţară şi să găsim o modalitate, împreună cu colegii europeni, de a impozita acest lucru. În fapt, sunt agenţi economici foarte mari, foarte frumoşi, care trăiesc foarte bine, care de 10 ani raportează senin că nu au avut niciun leu profit. Va trebui să avem un tip de comportament faţă de aceştia", a mai declarat Mihai Tudose.