Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


E.ON SE: Evoluția prețului la energie din primele două trimestre, nemaivăzută în regiune

energie.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Evoluția prețului la energie din primele două trimestre a fost excepțională, lucru pe care nu l-am văzut în alte piețe din regiune, a declarat, pentru AGERPRES, Marc Spieker, directorul financiar al grupului german E.ON SE.

Autoritățile trebuie să monitorizeze situația și să se gândească la mecanisme pentru a preveni astfel de evoluții, mai spune reprezentantul E.ON SE.

Declaraţiile vin în contextul în care premierul Mihai Tudose a anunţat, recent, că Guvernul va cere Parlamentului o anchetă la ANRE pe tema situaţiei din sistemul energetic, respectiv a creşterilor de preţuri la energia electrică înregistrate în ultima perioadă.

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrilet, si presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, au decis constituirea unui grup de lucru format din experti din cadrul celor doua institutii, care sa se intalneasca, cu regularitate pentru a analiza evolutia pietei de energie.

Măsurile vin după ce, la începutul lunii, preţul pretul la energie a explodat în doar două zile. Autorităţile au anunţat atunci că se ia în calcul plafonarea preţului.