Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Petre Florin Manole, deputat PSD: Programul de guvernare pare să dea roade

petre_florin_manole_deputat_psd_program_guvernare.jpg

Creştere economică peste aşteptări în trimestrul al doilea din 2017 (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Creştere economică peste aşteptări în trimestrul al doilea din 2017 (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Programul de guvernare al PSD pare să dea roade. Iată cum comentează deputatul Petre Florin Manole datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică privind creşterea economică.

România a avut în al doilea trimestru al acestui an o creştere economică de 5,9%, pe serie brută.

Unii analişti sunt de părere că o creştere economică bazată în special pe consum nu este sustenabilă.

Petre Florin Manole declară că “programul de guvernare pe care PSD l-a propus cetăţenilor la alegerile din decembrie 2016 pare să dea roade. Măsurile fiscale şi măsurile bugetare luate în această perioadă, în această primă perioadă a guvernării se dovedesc utile economic”.

“Această creştere economică are două caracteristici foarte importante. Prima este că această creştere economică este una sustenabilă. Dacă vă uitaţi chiar pe datele de la Eurostat, la nivelul producţiei industriale, România s-a plasat pe locul doi, un lucru foarte important, pentru că nu este o creştere bazată doar pe consum, aşa cum spun criticii. Al doilea lucru foarte important este ca atunci când ai creştere economică într-o ţară, ea să se simtă în buzunarele fiecărui cetăţean”, spune deputatul PSD.

România a înregistrat o creştere economică peste aşteptări în al doilea trimestru al acestui an: 5,9%. În primele şase luni, economia a crescut cu 5,8 procente, anunţă Institutul Naţional de Statistică.

 
Petre Florin Manole, despre creşterea economică