Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Supraacciza la carburanți va fi reintrodusă în două etape

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei executivului, că supraacciza la toți carburanţii va fi introdusă în două etape, respectiv de la 15 septembrie şi 1 octombrie şi va genera o majorare de câte 0,16 lei/litru pentru toate tipurile de carburanţi. Motivul invocat a fost evitarea „unui şoc" pe piaţă.

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a anuntat la inceputul sedintei de guvern de astăzi că s-a luat decizia introducerii etapizate a acestei supraaccize pentru a nu "crea un șoc la nivelul consumului".

Prin aceasta masură se revine practic la supraacciza pe carburanți introdusă de guvernul PSD condus de Victor Ponta in 2014, notează hotnews.ro.

Am făcut o analiză, ele vor creşte după cum ştiţi. Termene pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, dată la care va fi o creştere cu 0,16 bani/litru (lei - n.r) pentru toate cele trei categorii de combustibili - benzină cu plumb, fără plumb şi motorină şi data de 1 octombrie va fi dată cu care va creşte cu încă 0,16 bani/litru (lei - n.r.) pentru aceleaşi trei categorii”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Ionuţ Mişa a precizat că această măsură se produce în etape „pentru a nu crea un şoc la nivelul consumului care poate genera creşteri de preţ, automat scăderi de consum şi poate afecta bugetul de stat”.