Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MApN nu mai are bani de ajuns pentru solde; plata va fi eșalonată

romanian_money_pixabay.jpg

Premierul Tudose spune că rectificarea va veni până la finalul lunii și că va fi pozitivă
Premierul Tudose spune că rectificarea va veni până la finalul lunii și că va fi pozitivă
Image source: 
pixabay.com

Ministerul Apărării Naționale anunță că nu mai are bani suficienți pentru plata angajaților pentru că guvernul nu a făcut până acum rectifiocarea bugetară necesară. De aceea, transmit oficialii din minister, salariile vor fi plătite eșalonat luna aceasta.

Salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a efectuat rectificarea bugetară, anunță conducerea MApN. Soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

Potrivit unui comunicat de presă, ”în scopul abordării prudenţiale a execuţiei bugetare, în condiţiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017”, Direcţia financiar-contabilă din minister a decis că, în data de 15 septembrie, vor fi plătite sumele aferente soldelor şi salariilor nete, fără contribuţiile individuale şi impozit. La aceeaşi dată vor fi achitate diurnele în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe.

Între 21 şi 25 septembrie vor fi plătite contribuţiile angajatorului şi ale angajatului, dar şi impozitul pe venit. Celelalte drepturi salariale – normă de hrană, chirii etc, vor fi plătite ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

Premierul Mihai Tudose spune că rectificarea bugetară va fi una pozitivă şi o va prezenta până la sfârşitul lunii septembrie.

”Rectificarea, odată cu proiectul de buget. Eu cred că într-o săptămână, o săptămână şi ceva. Până la sfârşitul lunii oricum da”, a declarat premierul Mihai Tudose. Întrebat ce fel de rectificare va fi, şeful Executivului a spus că aceasta nu va fi negativă.