Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turbulențele politice arată eșecul programului de guvernare Dragnea?

dragnea_bun.jpg

Sursa imaginii: 
AFP/Daniel Mihăilescu/

Turbulențele politice din această perioadă vor fi decontate de anul viitor, cel mai probabil din primăvară, atrag atenția specialiștii. Guvernul nu va avea resursele să suporte toate cheltuielile la care s-a angajat și, în această situație, este posibil inclusiv un acord in extremis cu Fondul Monetar Internațional, e de părere economistul Mircea Coșea. 

 

Singura cale de a evita o criză de proporții, continuă Mircea Coșea, ar fi renunțarea la programul Dragnea de guvernare, cel puțin în câteva puncte cheie: 

“Vor da inapoi probabil cu split TVA. Vor mai discuta și problema pensiilor. Oricum, nu o vor mai scoate în față. Vor încerca să obțină un sprijin de creditare din afară, de la FMI. Ministrul de Finanțe e prin America. (...) Tot premierul Tudose declara acum două săptămâni că cele două doamne ministru sunt curate ca Sf. Maria. Astăzi zice că trebuie să plece din guvern. Lucrurile se mai schimbă. (...) Dacă premierul Tudose se desparte de politica PSD-ului, vor interveni schimbări în politica economică, printre care bănuiesc și o relație mai strânsă cu FMI-ul. Au nevoie neaparat de bani și nu pot fi făcuți în câteva luni.”

Ascultă AICI interviul integral: 

Premierul Mihai Tudose a declarat, recent, la un post de televiziune, că România nu se va împrumuta la FMI, reproșând în continuare instituției creditoare prognoze care, susține executivul, ar fi fost greșite.