Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis către Tudose: Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea guvernului

ford.jpg

Uzina Ford din Craiova
Sursa imaginii: 
RFI România (arhiva)

Președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose au participat joi dimineața, la Uzina Ford din Craiova, la festivitatea de lansare a noului model Ford, EcoSport.

"Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui guvern (...) pentru ca românii să poată călători eficient și în siguranță, iar dezvoltarea României să se așeze pe baze solide și sănătoase. Mă bucur că îl avem aici pe premierul Tudose. În discuțiile de aici am atins aceste subiecte și am primit toate promisiunile necesare", a spus Iohannis în discursul rostit în cadrul festivității, potrivit hotnews.ro.

"Nu mai suntem la stadiul de promisiuni, suntem în grafic", a afirmat , la rândul său, premierul Mihai Tudose, în discursul său.

Compania Ford a anunţat că va face investiţii de circa 200 de milioane de euro la uzina de la Craiova, pentru ca liniile de producţie să fie transformate şi pregătite de producţia SUV-ului EcoSport, care până în prezent a fost importat, pentru piaţa din Europa, din India.

Uzina Ford de la Craiova a produs în 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, ca urmare a planurilor anunţate de companie, de înlocuire a sa cu SUV-ul EcoSport.