Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Clotilde Armand: Taxa de solidaritate, măsură comunistă, după chipul şi asemănarea lui Dragnea

Clotilde Armand USR PLUS nou grup PE.jpg

Clotilde Armand candidează pentru un loc în PE (Sursa foto: Facebook/Clotilde Armand)
Clotilde Armand candidează pentru un loc în PE (Sursa foto: Facebook/Clotilde Armand)

Consilierul local din primăria Sectorului 1 Clotilde Armand (USR) critică la RFI taxa de solidaritate anunţată de autorităţi. Ea spune că nu seamănă deloc cu impozitul similar din Franţa.

Clotilde Armand îşi explică poziţia: „Taxa de solidaritate pentru mine este o măsură comunistă, făcută după chipul şi asemănarea lui Liviu Dragnea. Aceasta este total contrar ideii de solidaritate, nu seamănă deloc cu cea din Franţa, pe care o cunosc sau din Germania. În Franţa, sunt cei care au venituri mai mari care plătesc această taxă, chiar venituri foarte mari şi este o taxă destul de contestată”.

„Domnul ministru Mişa nici măcar nu ştie dacă banii proveniţi din această taxă, adică 90% din banii care vor proveni din această taxă îi vom folosi pentru şcoli şi spitale sau pentru autostrăzi. Fără studiu de impact, fără nimic. Practic, asistăm la o deturnare de fonduri din banii tuturor românilor şi de la bogaţi şi de la cei săraci. Guvernul Tudose de fapt a spart puşculiţa cu bani, adică bugetul României, pentru a-şi plăti campania electorală şi clientela de partid şi acum, românii s-au trezit cu portofelul furat de specialiştii în Finanţe din PSD”, spune consilierul local.