Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Directorul BVB pleacă. Bursa de la Varșovia, în anticameră. Bucureștiul, încă pe trotuar

bursa.jpg

Image source: 
pixabay.com

 Directorul general al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski, a demisionat vineri din funcție, se precizează într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției, fără a fi oferite mai multe detalii. BVB a ratat și anul acesta trecerea de la statutul de piață de frontieră la cel de piață emergentă, iar competiția cu Bursa de la Varșovia, principala din regiune, e pierdută net. 

Raportarea la Polonia e firească,  pentru că amândouă au pornit la începutul anilor 90, explică, la RFI Liviu Moldovan, analist economic. În cel mai optimist scenariu însă, Bursa autohtonă va fi promovată abia în 2019. La București sunt acum sub 100 de companii emitente, în vreme ce la Varșovia numărul lor se apropie de o mie, continuă comparația analistul economic Liviu Moldovan. 

Dacă discutăm despre bursele mari, care stau înăuntru, în cameră, bursele emergente gen Varșovia, să spunem, stau în anticameră iar, prin comparație, noi suntem afară, pe trotuar. Și rămânem cu speranța că o să fim și noi primiți în anticameră. Cândva. Va depinde de o creștere a capitalizării bursiere. O creștere importantă. Și aici un factor decisiv va fi listarea Hidroelectrica. Se pare că în anul 2018 va fi realizat acest demers. Și automat va fi o creștere a volumelor de tranzacționare. Și atunci pesemne că dacă în 2018 se va lista Hidroelectrica, în cel mai fericit caz în 2019 o sa fim upgradați. 

Ascultă AICI interviul integral: