Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dezvoltator imobiliar: Clujul, cel mai atractiv oraș pentru investiții

imob.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Peste jumătate dintre locuinţele livrate în România anul trecut în cele mai mari şapte pieţe rezidenţiale au fost în proiecte amplasate în localităţile limitrofe marilor oraşe, arată unui raport întocmit de o companie de consultanţă imobiliară, citat de news.ro. Periferiile orașelor au fost intens dezvoltate până în 2016. Lucrurile se schimbă însă, afirmă Cătălin Grigore, dezvoltator imobiliar.

Zona limitrofă rămâne atractivă pentru cei cu venituri mici și medii, iar centrul marilor orașe, așa numita zonă zero, atrage devoltatorii segmentului de lux, pentru care există cerere, explică dezvoltatorul imobiliar segmentarea pieței. La acest moment, Clujul a devansat Bucureștiul și este cel mai atractiv oraș pentru dezvoltatorii imobiliari, mai spune Cătălin Grigore:

Clujul, la momentul ăsta…m-aș ridica în picioare și i-aș aplauda. (…) Dezvoltatorul se uită foarte mult la prețuri. La Cluj prețurl este mai mare decât în Capitală. Prețul mediu în momentul ăsta se apropie de 1.350 spre 1.400 de euro pe mp2 și este într-o continuă creștere, în timp ce pentru Bucureștiu nu pot să spun chestia asta. Adevărat că și aici a fost o creștere, dar în niciun caz la 1.350. Nu uitați că dezvoltatorul imobiliar este un om de bussines. 

Ascultă AICI interviul integral: