Tudose pune la zid mediul privat. Reacție sindicat Dacia: Cei din Guvern mint cum trag aerul în piept

tudose_cod_fiscal.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Liderul sindical de la Dacia și un membru al Consiliului de Administrație al BRD reacționează, după atacurile premierului întreptate către compania de automobile, către bănci și firmele multinaționale, în ziua în care Guvernul a adoptat ordonanța de modificare a Codului fiscal. Liderul sindical de la Dacia, Nicolae Pavelescu, și Aurelian Dochia, membru al Consiliului de Administrație al BRD, îi dau replica, la RFI, premierului Mihai Tudose.

În ședința de Guvern în care a fost adoptată, miercuri, ordonanța de modificare a Codului Fiscal, premierul Mihai Tudose a lansat atacuri la adresa mediului privat. El a criticat multinaționalele, băncile și a ironizat ”protestul unor români susținuți de conducere care doreau autostrăzi, compania externalizând profitul”, cu trimitere evidentă la mitingul de marți de la Dacia.

Într-un răspuns emis la o solicitare RFI, compania producătoare de mașini afirmă că nu comentează deciziile politice ale autorităților. ”Acțiunea din 7 noiembrie a fost o inițiativă exclusiv a sindicatului. Compania a fost doar informată de sindicat referitor la acest demers”, transmite conducerea Dacia, care promite că activitatea firmei nu va fi afectată în perioada următoare.

Lider sindical Dacia, la RFI: Cei din Guvern mint cum trag aerul în piept

Mult mai vehemenți sunt sindicaliștii de la Dacia care spun că nu renunță la proteste și că au început demersurile pentru declanșarea grevei generale în semn de protest față de modificarea Codului Fiscal.

Liderul sindical de la Dacia, Nicolae Pavelescu, declară, la RFI, că ”ei (n.r. membrii Guvernului) mint cum trag aer în piept. ”Vor să ducă totul în derizoriu crezând că le vor crede miniciunile cum i-au crezut bugetarii că vor majora salariile cu 25%. Vom continua cu manifestările de stradă și strângere de semnături pentru declanșarea grevei generale”.

Ascultă:Tudose: ”Băncile sunt nervoase. Vă felicit, domnule Mișa!” Reacția unui membru al Consiliului de Administrație al BRD

”Băncile sunt nervoase. Vă felicit, sunteți pe drumul cel bun, domnule ministru Mișa! Mai rămâne să plătească taxele”, le-a transmis premierul Mihai Tudose băncilor. Șeful Executivului s-a arătat nemulțumit de faptul că, din informațiile sale, unele sucursale de bănci le-ar fi dat liber angajaților pentru a putea participa la protestul din fața Guvernului.

Într-un interviu acordat RFI, analistul economic Aurelian Dochia, membru al Consiliului de Administrație al BRD, spune că nu crede că băncile au acționat în acest mod. ”Nu înțeleg declarațiile premierului. Băncile respectă legile țării, își plătesc taxele”, spune Aurelian Dochia. El afirmă totodată că leul s-a depreciat în ultimele zile în raport cu monedele importante din cauza inflației și a măsurilor fiscale ale Guvernului.

Ascultă: