Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Profesor de economie la RFI: Bâjbâim în multe lucruri care țin de modul în care funcționează statul

business-2904779_960_720.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Reincriminarea stopajului la sursă, respectiv întocmirea de dosar penal angajatorului care nu-și plătește contribuțiile stârnește noi dezbateri, în condițiile în care, potrivit datelor oficiale citate de hotenews, cei mai mari restanțieri sunt tocmai companiile de stat.

Avem aproape 158.000 de companii care nu au plătit contribuțiile pentru angajați în cursul acestui an. E vorba de aproape 2,1 milioane de salariati – a declarat recent măsura ministrul de Finanțe.

Declarațiile nu creează neaparat panică. Dar cifrele sunt exagerate și arată că statul român, care nu are o evidență clară, mai degrabă bâjbâie, afirmă, la RFI, profesorul de economie Adrian Mitroi. În opinia sa, recentele modificări ale Codului Fiscal vor produce urmări pe termen lung, situație în care legea în domeniu ar putea fi, din nou, modificată: 

Nu neaparat panică. Cifra aia trebuie ajustată. Ai acolo firme în insolvență, nu este curată. E cifra cea mai mare pe care puteau să o dea. (...)  Știe cineva cu siguranță cifrele? Nu știe. Nu știm și aproximăm. Bâjbăim în multe lucruri care țin de modul în care funcționează mașinăria statului. 
 

Ascultă AICI interviul integral: