Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Infrastructura în 2017? „Un dezastru!”

Ce asteapta ministru Transporturi Expert deblocate proiecte.jpg

Multe restanţe la Ministerul Transporturilor, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură (Sursa foto: Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură)
Multe restanţe la Ministerul Transporturilor, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură (Sursa foto: Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură)

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) trebuie demisă. O spune la RFI vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură, Ionuţ Ciurea, care-i cere ministrului Transporturilor să ia măsuri, după ce societatea amintită a avut zero realizări anul acesta.

Ionuţ Ciurea vorbeşte despre un „dezastru” în lucrările de infrastructură din 2017: „Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în acest an, vedem un dezastru pe toate proiectele importante ale României, atât proiectele de autostrăzi, cât şi centurile ocolitoare şi reabilitarea de drumuri naţionale”.

Vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură spune că „avem zero kilometri de autostradă, avem doar 15 kilometri care au fost daţi în folosinţă în martie, însă aceşti kilometri erau gata din decembrie, deci ne-au trebuit câteva luni, ca să ne dăm seama cum facem cu birocraţia, avem un lot de autostradă care este în acest moment la 100% şi pe care nu putem, aşa ne spune compania, bineînţeles, nu putem să-l dăm în folosinţă, pentru că ne încurcă regulamentul de recepţie, deşi mai mulţi experţi cu care am discutat noi sunt total de acord că se poate, dacă se vrea să se deschidă acest lot de autostradă. Compania găseşte nod în papură constructorului (...). În acest timp, noi, şoferii, că de fapt noi de asta suntem atât de supăraţi, noi, şoferii, stăm şi ne uităm la un lot de autostradă gata, pe care nu-l putem folosi”.

Ionuţ Ciurea, despre activitatea CNAIR în 2017