Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Au fost adoptate bugetele de stat

grindeanu_buget_1.jpg

Votul a fost dat în prezenta premierului Sorin Grindeanu.
Votul a fost dat în prezenta premierului Sorin Grindeanu.
Image source: 
RFI

Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale au fost adoptate de Parlament, împotriva actelor votând PNL, USR şi PMP. Bugetul pe 2017 a fost adoptat în timp record, după doar 13 ore de dezbateri în plen.

Premierul Sorin Grindeanu a participat la vot, mulţumind la final parlamentarilor pentru rapiditate şi a transmis şi un mesaj către mediul de afaceri, că România va rămâne o ţară cu o economie predictibilă.

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2017 a fost adoptat cu 208 voturi ”pentru” şi 105 ”împotrivă”, iar proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale a fost adoptat cu 208 voturi ”pentru”, 107 voturi ”împotrivă” şi două abţineri. Împotriva proiectelor au votat PNL, USR şi PMP.

Bugetul pe 2017 a fost adoptat în timp record, după doar 13 ore de dezbateri în plen, împărţite în două zile.

Votul a fost dat în prezenta premierului Sorin Grindeanu.

”Mulţumesc Parlamentului că a adoptat în regim de urgenţă bugetul pe anul 2017. Avem nevoie de acest buget cu toţii. Era nevoie să fie poate votat mai de demult dacă lucrurile s-ar fi desfăşurat într-un calendar normal, şi asta era bine pentru România. Aş vrea să transmit un mesaj de stabilitate pentru investitori şi să reconfirm determinarea Guvernului de a sprijini mediul de afaceri”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, după vot.