
Economie
Scădere dramatică a turismului în Delta Dunării: de vină sunt ”zvonurile alarmiste” sau prețurile prohibitive?
delta_dunarii_pelicani.jpg

Astfel, dacă în primele cinci luni ale anului trecut în Deltă au fost 59.119 de turişti, în aceeaşi perioadă a acestui an numărul vizitatorilor a fost de 42.735, cu 27% mai puţini.
"Îi încurajăm pe turişti să viziteze Delta Dunării, un loc unic în lume, unde industria ospitalităţii a fost în permanenţă pregătită să primească turiştii pentru practicarea un turism responsabil, lent, de vizitare, armonios îmbinat cu biodiversitatea, multiculturalitatea, tradiţiile şi gastronomia locală", a declarat preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac, citat în comunicat.
Potrivit sursei, Delta Dunării este destinaţia ideală pentru turiştii care îşi doresc o vacanţă în natură şi care apreciază gastronomia locală şi tradiţiile.
"Delta Dunării este în prezent o destinaţie sigură, cu toate zvonurile alarmiste, fiind una dintre cele mai izolate, unice şi protejate zone turistice din România, unde turiştii pot petrece vacanţe de neuitat în natură, ţinând cont de activităţile de recreere specifice turismului deltaic: pescuit, plimbările pe canale cu bărcile deschide, traseele de caiac-canoe, plimbările cu bicicleta, birdwatching şi nu în ultimul rând plajele sălbatice, neamenajate, mai puţin populate", se mai arată în comunicatul asociaţiei.
„Toţi aceşti ani, complicaţi, ne-au învăţat să ne reinventăm şi să schimbăm modul de a face turism. Cine nu înţelege va dispărea natural, iar cei care practicau nefiscalizat şi vânătoarea de turişti, pentru a-i supratarifa la transportul în Deltă, sunt de domeniul trecutului. Să înţelegem că în astfel de perioade, de curăţenie, informaţiile privind evoluţia turismului deltaic ar trebui preluate de la cei reprezentativi şi nu de la acei a căror afacere, nefiscalizată, este în pericol de a falimenta”, mai spune Cătălin Ţibuleac, preşedintele AMDTDD.