Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Taxiurile fără șofer, în mare vogă la Wuhan, China

robot_taxi.jpg

Taxi fără șofer ”Apollo Go” la Wuhan, China, februarie 2023
Sursa imaginii: 
© Stéphane Lagarde / RFI

Wuhan, orașul chinez binecunoscut deja în întreaga lume, iese acum în evidență într-un alt domeniu: Inteligența artificială. Numărul de taxiuri fără șofer a depășit pragul de 100 la 28 februarie a.c., transmite corespondentul rfi.fr.

”Robotaxiurile Baidu” nu doar se conduc singure, dar și vorbesc cu pasagerii: "Pilotul automat este activat, sperăm să aveți o călătorie plăcută" spune ecranul de control de pe tetierele scaunelor din față, goale evident. "Puneți-vă centura de siguranță! Volanul începe să se rotească, singur... încetișor și pornim!

La început, într-adevăr, este ciudat să vezi trecând aceste vehicule albe cu unul sau doi pasageri în spate și  nimeni în față. Dar Peng Kangdi, în vârstă de 30 de ani, le folosește regulat. El cunoaște inteligența artificială...

Acest tânăr tată lucrează în domeniul tehnologiei informației: "Când m-am așezat  pentru prima dată într-un vehicul autonom, am fost atât curios, cât și neliniștit. Apoi, mașina a început să se conducă singură și m-am obișnuit. Este foarte practic pentru deplasări în oraș și ne permite să măsurăm impactul noilor tehnologii în viața cotidiană”.

Robotaxiurile fac parte deja din viața de zi cu zi, încă  nu pentru toată lumea, deși prezența lor crește. Zece orașe importante din China permit utilizarea vehiculelor autonome, care au fost lansate în luna august a anului trecut, iar în Wuhan, taxiurile "Apollo" pot parcurge 750 de kilometri de străzi și bulevarde fără un supraveghetor uman care să verifice dacă totul merge bine.

"La început am avut emoții"

Până acum, nu au existat accidente, spune Ren Ahn, care lucrează în departamentul de marketing al Baidu. "Vara trecută, am lansat un test în districtul Jingkai din Wuhan. De atunci, vehiculele noastre fără șofer au parcurs 55 de milioane de kilometri, furnizând servicii pentru aproape 1,5 milioane de persoane din zona de exploatare. Iar până în prezent, taxiurile autonome Apollo nu au fost niciodată responsabile de vreun accident."

"La început, am fost puțin speriată. Aveam emoții ,mașina fiind  fără șofer", spune o utilizatoare. Această vânzătoare la un magazin de electrocasnice folosește ocazional taxiurile autonome. "După culoarea roșie a semaforului, mașina chiar își ia timpul necesar pentru a anticipa obstacolele... Poate că este un pic cam lent, dar pentru mine este sigur. Iau aceste taxiuri pentru a merge la cumpărături sau în suburbii. "

Potrivit Baidu, până la sfârșitul lunii ianuarie au fost efectuate peste 2 milioane de curse cu taxiuri autonome. Odată cu scăderea costurilor de producție a următoarei game de taxiuri Apollo 6, compania promite să reducă tarifele la jumătate față de taxiurile obișnuite.

 

Traducere de Axenia Dociu  după articolul publicat de rfi.fr