Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 19 decembrie 2017

Modificarea legilor justiției continuă în Senat și în comisia speciala din Parlament prezidată de fostul ministru al Justiției Florin Iordache. Marți, Senatul a adoptat în calitate de for decizional, proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind Statul magistraţilor, printre cele mai importante prevederi fiind cele legate de răspunderea magistraţilor.

Criminalitatea va exploda în următoarele şase luni, din cauza legii recursului compensatoriu. O spune la RFI preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu. Până acum, au beneficiat de această prevedere circa trei mii de deţinuţi, iar o mie de persoane au intrat sau reintrat după gratii.

Pentru a doua oara în 17 ani, Austria are o coalitie de guvernare formata cu extrema dreapta. Guvernul condus de Sebastian Kurz este felicitat de toți liderii europeni. Abordăm subiectul în direct în ”40 de minute” cu corespondenta RFI în Belgia Mihaela Gherghișan.

Franța va avea din 2018 un Parchet Național Antiterorist. Este a doua unitate specializată din acest sector în Franța, după crearea în 2013 a unui Parchet național financiar.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Actualitatea de marți 19 decembrie 2017