Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 29 decembrie 2017

korodi.jpg

UDMR nu sustine modificarile la Codul penal si Codul de procedura
UDMR nu sustine modificarile la Codul penal si Codul de procedura

UDMR nu sustine modificarile la Codul penal și Codul de procedură penală. Legislația penală va fi bulversată de modificările propuse de parlamentarii PSD, susține  liderul deputaților UDMR, Attila Korodi.

sumarul emisiunii 40 de minute

Romania va incheia anul 2017 cu o crestere economica record, de aproape 7%....analistii avertizeaza insa ca avansul este unul periculos pentru ca este bazat in special pe consum......Guvernul pare sa fi uitat complet de investitii, considerate cheia unei cresteri economice sanatoase...

Trei sferturi dintre români consideră că în ţară lucrurile merg într-o direcţie greşită, arată un studiu IRES dat publicității astăzi. Uniunea Europeană şi institutia primarului se situează pe primul loc al încrederii în instituţii, urmate de mass media, în vreme ce pe ultimele locuri se afla Parlamentul şi partidele politice.  

Si...după un intens 2017, din punct de vedere diplomatic, președintele Emmanuel Macron mizează pe o lărgire a acțiunilor externe în 2018. Are deja planificate deplasări în China și Rusia dar și o inițiativă în ceea ce privește conflictul israeliano-palestinian.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 29 decembrie 2017