Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 8 ianuarie 2018

dragnea.jpg

Liviu Dragnea spune ca nu se justifica organizarea unui congres extraordinar al PSD
Liviu Dragnea spune ca nu se justifica organizarea unui congres extraordinar al PSD

Liderii PSD s-au reunit de mai bine de patru ore în prima şedinţă din acest an. Posibile subiecte: restructurarea Guvernului, organizarea unui congres extraordinar şi modificarea Statutului formatiunii.

sumarul emisiunii 40 de minute

Suspectul de pedofilie care săptămâna trecută a agresat sexual in liftul unui bloc din Drumul Taberei doi copii a fost retinut pentru 24 de ore. Este agent la Brigada Rutieră şi  a recunoscut acuzaţiile aduse. Agentul le-a mărturisit anchetatorilor că de mulţi ani îi plac copiii.

Banca Nationala confirma asteptarile economistilor si majoreaza dobanda cheie, de la 1,75 la 2% pe an. Cresterea dobanzii de politica monetara este o consecinta a inflatiei si a riscului de supra incalzire economica...Discutam pe larg......

Un client in 10 verifica atent atunci cand isi achizitioneaza o masina second-hand, indica  datele unui studiu realizat de o platformă online de verificare a istoricului autoturismelor de ocazie. Clientii care cumpara Volkswagen, BMW sau Audi sunt cei mai prudenti.

Iar Emmanuel Macron a început astazi prima sa vizită de stat în China - şi prima intr-un stat asiatic. Liderul de la Paris ar dori să stabilească cu a doua economie a lumii  un parteneriat de lungă durată şi să reechilibreze schimburile comerciale. Rămâne de văzut dacă omologul său chinez, Xi Jinping, se va lăsa sedus.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

emisiunea 40 de minute din data de 8 ianuarie 2018