Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 11 ianuarie 2018

codrinel.jpg

Codrin Ștefănescu, PSD. Ministrul de interne Carmen Dan nu ar trebui să demisioneze
Image source: 
Facebook / Codrin Ștefănescu

Ministrul de Interne nu ar trebui să demisioneze, apreciaza secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu. El consideră că premierul şi ministrul trebuie să discute ”urgent” şi să prezinte un plan de măsuri, după cazul poliţistului suspectat de pedofilie....Carmen Dan anunta ca va da lamuriri cat de curand pe subiectul demisiei sale.

sumarul emisiunii 40 de minute

Premierul a trimis Corpul de control la Compania de Autostrazi pentru suspiciuni de frauda la constructia unor tronsoane de autostrada. Decizia vine in contextul in care se ia in discutie prelungirea mandatului directorului interimar, Stefan Ionita, care urmeaza sa expire in doua zile. Ionita este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea.

 7 ani de la primavara araba in Tunisia au loc din nou proteste pe fondul problemelor economice crescande. Scumpirea carburanţilor şi a altor produse de bază şi introducerea de noi taxe la începutul acestui an au generat nemultumirea populatiei.

In Franţa a izbucnit o nouă polemică după ce Editura Gallimard şi-a exprimat intenţia de a reedita pamfletele antisemite scrise înainte de al doilea război mondial de romancierul Louis-Ferdinand Céline. Polemica a depăşit cadrul literar şi a intrat în sfera politică.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 ianuarie 2018