Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 12 ianuarie 2018

kelemen.jpg

UDMR asteapta scuze de la premier dupa declaratia privind autonomia Tinutului Secuiesc
UDMR asteapta scuze de la premier dupa declaratia privind autonomia Tinutului Secuiesc

Dupa ce in tara, UDMR a anuntat ca asteapta ca premierul sa-si retraga declaratia privind autonomia Tinutului Secuiesc, la Budapesta, ambasadorul roman a fost convocat la ministerul ungar de externe. Ungaria considera ca declaratiile lui Mihai Tudose sunt inacceptabile. De la Bucuresti, ministerul de externe considera ca declaratiile primului ministru nu au valente anti-maghiare.

sumarul emisiunii 40 de minute

Germania iese din impasul politic generat de alegerile din septembrie iar Angela Merkel se indreapta spre al patrulea mandat de cancelar, dupa ce a ajuns la un compromis cu social-democratii.  Merkel a promis sa contribuie la un "nou start al Europei" alaturi de Franta, in momentul in care proiectul european este fragilizat de Brexit si de tendintele nationaliste de pe continent.

Presedintele Donald Trump si-a anulat vizita la Londra. Seful Casei Albe trebuia sa inaugureze luna viitoare noua ambasada americana din capitala Marii Britanii, un proiect lansat in timpul administratiei Obama,  cu care presedintele republican nu a fost de acord.

Iar Facebook anunță cea mai importantă schimbare din ultimii ani. ......O modificare majoră a fluxurilor sale de actualităţi care sunt citite de cele peste 2 miliarde de utilizatori. De acum înainte vor avea prioritate conţinuturile distribuite de familiile şi de prietenii internauţilor, în detrimentul postarilor comerciale.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emsiunea 40 de minute din data de 12 ianuarie 2018