Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 15 ianuarie 2018

dragnea.jpg

Cex PSD. soarta guvernului Tudose este decisa in sedinta conducerii social-democrate
Cex PSD. soarta guvernului Tudose este decisa in sedinta conducerii social-democrate

De două ore este reunit Comitetul Executiv National al PSD în încercarea de a tranșa conflictul din partid. Mai exact, după cum chiar liderii formațiunii au spus-o: să se decidă cine pleacă: premierul Mihai Tudose sau ministrul de Interne, Carmen Dan. Imediat îl ascultăm pe politologul Andrei Țăranu...

Eforturile lui Donald Trump pentru pace în Orientul Mijlociu sunt “palma secolului”. Aprecierea vine de la preşedintele palestinian Mahmoud Abbas care mai spune că Israelul a pus capăt prin acţiunile sale acordurilor de pace de la Oslo.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia că angajaţii din educaţie au printre cele mai mici salarii din sistemul bugetar, în pofida majorărilor anunţate în acest an. Sindicaliştii susţin că sunt profesori plătiţi cu mult mai puţini  decât "secretarele sau şoferii din primării". Ne lamureste liderul FSLI, Simion Hancescu.

Sindicatul lucratorilor de la santierul din Mangalia îl invită pe Mihai Tudose la dialog. Sindicalistii vor un plan de afaceri pentru anul 2018, strategia pentru funcţionarea şi dezvoltarea companiei, precum şi ce investiţii va face statul român odată cu preluarea pachetului majoritar de acţiuni.

Iar premierul Shinzo Abe este in primul turneu al unui lider nipon în ţările baltice, dar şi în Bulgaria, Serbia şi România. Marti, seful guvernului de la Tokyo se intalneste la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 15 ianuarie 2018