Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 16 ianuarie 2018

viorica.jpg

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier
Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier. Deocamdată, dupa demisia lui Mihai Tudose, interimatul este asigurat de ministrul Apărării, Mihai Fifor. Între timp, președintele Klaus Iohannis anunță consultări cu partidele parlamentare, mâine la Palatul Cotroceni.

sumarul emisiunii 40 de minute

Seful statului ar trebui sa refuze propunerea PSD pentru postul de premier. Aceasta este pozitia mai multor asociatii civice care-i solicita sefului statului sa dea dovada de curaj si sa nu mai ofere postul de prim-ministru tot coalitiei PSD-ALDE.

Preşedintele Emmanuel Macron a mers într-o vizită la Calais pentru discuţii cu privire la politica în materie de migraţie. Parisul va solicita guvernului britanic, la summitul bilateral ce va avea loc joi la Londra, să ajute oraşul-port să se dezvolte si sa preia un numar de migranti.

Iar scutul de la Deveselu este pus in pericol de ...... o turma de oi, care declanseaza in mod continuu sistemele de alarma. Ciobanul  a fost dat in judecata de Ministerul Apararii si de Consiliul Local. Armata americana sustine ca adapostul animalelor, situat la numai 30 de metri de baza militara, este incompatibila cu operarea sistemului antiracheta. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 ianuarie 2018