Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 18 ianuarie 2018

raluca.jpg

Liberalii fac apel la toţi parlamentarii să voteze împotriva Guvernului Dăncilă
Liberalii fac apel la toţi parlamentarii să voteze împotriva Guvernului Dăncilă

Liberalii fac apel la toţi parlamentarii să voteze împotriva Guvernului Dăncilă. Pe de altă parte, rapiditatea de care a dat dovadă președintele în acceptarea propunerii PSD stârnește un val de indignare....Pe acest fond, Consiliul Europei critică dur România pentru lipsa de progrese în lupta împotriva corupției, un obstacol în aderarea țării la spațiul Schengen.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sindicatele din penitenciare atrag atentia ca masurile propuse de ministerul justitiei pentru problemele din inchisori sunt nerealiste. ....initiativele aprobate de guvern prevad intre altele introducerea bratarii electronice in acest an, construirea a 8000 de locuri de cazare pentru detinuti in urmatorii 6 ani si acordarea unor compensatii financiare celor care au executat pedepse in conditii necorespunzatoare.....

Emmanuel Macron şi Theresa May se vad astazi la Londra intr-un summmit bilateral si vor discuta despre securitate, migraţie, politica externă, comerţ şi relaţii post-Brexit...... Presedintele francez ar urma să ceară premierului britanic ajutorul pentru dezvoltarea economică a portului francez  Calais, un adevarat magnet pentru migranţii care încearcă să ajungă în Marea Britanie.

Iar contestatarii libertăţii presei aplauda eforturile preşedintelui american de a-i denigra pe jurnalişti ....... E vorba despre liderul chinez Xi Jinping, cel rus Vladimir Putin, alaturi de presedintele venezuelean Nicolas Maduro. In replica, organizatia Reporteri fara Frontiere lanseaza pe reţelele de socializare o campanie intitulată «Bravo Donald !»

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 18 ianuarie 2018