Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 22 ianuarie 2018

dragnea.jpg

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, despre transferul contribuțiior, înainte de alegerile din 2016: Este o bazaconie!

Negocieri tensionate la PSD. Conducerea partidului amână numirea noilor miniștri, dar s-a reunit pentru a discuta despre programul de guvernare. Potrivit unor surse politice, sunt discuții aprinse pentru conducerea unor ministere-cheie, cum ar fi Transporturile și Finanțele.

sumarul emisiunii 40 de minute

Un proiect de lege prezentat de PSD prevede ca persoanele citate la o comisie de ancheta care refuza sa se prezinte la audieri sau sa puna la dispozitie probe, risca pedepasa cu inchisoarea de pana la 3 luni sau amenda penala, plus interdictia de a ocupa o functie publica timp de 3 ani.

Oficiali ai Ministerului Finanţelor discută posibilitatea renuntarii la Formularul 600 ..... Pana atunci, Liviu Dragnea anunta ca termenul de depunere a declaratiei va fi prelungit pana la 1 martie....Initial, declaraţia trebuie depusă până la 31 ianuarie de persoanele fizice care au realizat anul trecut venituri din activităţi independente, iar suma depăşeşte 22.800 lei.

A treia zi a ofensivei Ankarei impotriva militiilor kurde in nordul Siriei, in conditiile in care zeci de mandate de arestare au fost emise in Turcia in legatura cu aceasta operatiune pentru "propaganda terorista". Prin lansarea acestei ofensive, presedintele Erdogan si-a asumat riscul de a provoca furia aliatului sau american, dar cel putin primele reactii ale Washingtonului s-au dovedit retinute.

Preşedintele Parlamentului catalan l-a propus pe Carles Puigdemont, autoexilat din octombrie la Bruxelles, la conducerea regiunii. Intre timp, fostul lider separatist a ajuns în Danemarca şi este foarte posibil ca acolo să fie arestat. Parchetul spaniol se pregateste sa ceara activarea unui mandat de arestare european asa incat autorităţile de la Copenhaga ar putea sa-l aresteze pe Puigdemont.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 22 ianuarie 2018