Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 23 ianuarie 2018

ioha.jpg

Klaus Iohannis: Nu exista temei pentru o suspendare a presedintelui
Klaus Iohannis: Nu exista temei pentru o suspendare a presedintelui

Nu exista temei pentru o suspendare a presedintelui. Trebuie sa eliminam acest lucru din discutia publica. Este declaratia presedintelui Klaus Iohannis. Intre timp, premierul desemnat Viorica Dancila, alaturi de Liviu Dragnea a avut o intalnire cu conducerea UDMR, inainte de definitivarea noului cabinet si al votului care urmeaza sa fie dat luni in parlament.

sumrul emisiunii 40 de minute

Tel Drum, firma despre care procurorii spun că ar fi controlată de Liviu Dragnea, vrea să intre în insolvenţă. În 2016, firma avea 700 de angajaţi, o cifră de afaceri de peste doua sute de milioane de lei şi profit de două milioane de lei. “Nu văd motive pentru faliment”, spune lichidatorul judiciar Remus  Borza.

România se numără între primele zece ţări din Europa de Est a căror populaţie va scădea cel mai mult până în anul 2050, indica un raport ONU. Potrivit documentului, populaţia la nivel global va creşte până la aproximativ 10 miliarde de oameni, în parte datorită dublării numărului de locuitori ai Africii.

La Davos s-a deschis astăzi al 48-lea Forum economic mondial. Sunt aşteptaţi la această ediţie care va dura până vineri, circa 3.000 de participanţi. Va fi acolo si presedintele american Donald Trump....Si dispozitivul de securitate este unul impresionant: 4000 de politisti si soldati.

Gigantul Carrefour anunţă reduceri drastice de costuri, de personal şi de mari spaţii de comercializare. Numai in Franţa vor fi disponibilizati 2.400 de salariaţi. Sindicatele susţin că planul ar fi însă mult mai vast şi au indemnat angajaţii să intre în grevă.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 ianuarie 2018