Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 31 ianuarie 2018

juncker-756828.jpg

Juncker: Daca legile Justitiei raman asa cum au fost votate de Parlament, discutiile despre MCV si aderarea la Schengen se vor pune in alti termeni
Juncker: Daca legile Justitiei raman asa cum au fost votate de Parlament, discutiile despre MCV si aderarea la Schengen se vor pune in alti termeni

Daca legile Justitiei raman asa cum au fost votate de Parlament, discutiile despre MCV si aderarea la Schengen se vor pune in alti termeni. Daca totul decurge cum trebuie trebuie sa asiguram Romaniei locul in spatiul de libera circulatie. Sunt declaratiile presedintelui Comisiei Europene dupa intrevederea de azi, de la Bruxelles, cu presedintele Klaus Iohannis.

sumarul emisiunii 40 de minute

Premierul Voirica Dancila a facut astazi oficial anuntul: la începutul şedinţei de Guvern, a  spus ca a transmis SPP că renunţă la protecţie, gest pe care îl fac toţi miniştrii. Ea a ţinut să precizeze că nu are o problemă cu ofiţerii Serviciului sau cu instituţia......Decizia ar putea avea implicatii nedorite, crede Iulian Fota, fost consilier prezidential pe probleme de securitate nationala.

Criza de pe piata fortei de munca din Romania se va amplifica in acest an, sustin oamenii de afaceri chestionati referitor la perspectivele in domeniu. Decalajul dintre cererea de forta de munca specializata si oferta se va accentua pe fondul cresterii emigratiei dar si in contextul angajarilor in cadrul companiilor de stat.

Un nou şantier în materie de reforme a fost deschis în Franţa, în domeniul agriculturii, al alimentaţiei şi al raporturilor cu supermarketurile şi cu marile societăţi de distribuţie a produselor alimentare. Schimbarile sunt prevazute într-un moment cînd în Franţa iau amploare mişcările de protest ale agricultorilor şi fermierilor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 31 ianuarie 2018