Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 1 februarie 2018

judecator.jpg

Proteste ale grefierilor in instantele si parchetele din intreaga tara
Proteste ale grefierilor in instantele si parchetele din intreaga tara

Proteste in instantele si parchetele din intreaga tara începând de astăzi. Si ar putea urma o greva generala. Grefierii sunt nemulţumiţi că după transferul contribuţiilor sociale, unele salarii vor scădea cu până la 500 de lei..

sumarul emisiunii 40 de minute

Oficiul European de Lupta Antifrauda confirma in execlusivitate pentru RFI ancheta de la Metrorex. Este vorba de verificari la Magistrala 5, din Drumul Taberei, finantata din fonduri europene. Termenul initial de finalizare a liniei era 2015, insa a fost amanat in repetate randuri, ultima promisiune fiind finalul lui 2018.  
 
Noua sesiune a Parlamentului a inceput astazi iar printre priorităţile coaliţiei PSD-ALDE se numără modificarea Codului penal şi de procedură, o nouă lege a pensiilor şi salariilor, modificarea legislaţiei siguranţei naţionale, care vizează SRI şi SIE, dar şi proiectul Codului administrativ. E vorba de prioritatile celor aflati la putere, nu de cele al romanilor, apreciaza Ovidiu Voicu, director executiv Centrul pentru Inovare Publica.
 
Premierul briatnic avertizeaza că cetăţenii europeni care vor sosi în Marea Britanie după martie anul viitor, deci dupa declansarea oficiala a Brexitului, vor fi trataţi în mod diferit de cei stabiliţi deja în Regat.
 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 februarie 2018