Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 2 februarie 2018

Tudorel Toader, Microsoft: "O gravă neglijenţă managerială privind soluţionarea cauzelor în timp rezonabil"

Ministrul Justiției reacționează după clasarea acuzaţiilor în dosarul ”Microsoft”:"O gravă neglijenţă managerială privind soluţionarea cauzelor în timp rezonabil", spune Tudorel Toader. În afară de Daniel Funeriu, în situaţia căruia s-a constatat că nu a comis nicio faptă penală, în cazul tuturor celorlalţi 6 foşti miniştri faptele de care erau acuzaţi s-au prescris. Doar oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, acuzaţi de spălare de bani, au fost trimişi în judecată.

sumarul emisiunii 40 de minute

Dupa ce initial a dat asigurari ferme că niciun bugetar nu va primi mai puţini bani în 2018, zilele trecute, ministrul Muncii admitea că, totuşi, vor fi scăderi de lefuri, dar numai pentru "bugetarii de lux", pentru ca ieri Olguţa Vasilescu sa admita ca vor fi angajaţi la stat care vor avea salariul tăiat şi cu 40 la sută. Justificarea ei  "corectarea unor dezechilibre".

Jungla de la Calais fierbe din nou. Sute de migranți ilegali s-au luat la bătaie in oras...Cel putin 13 persoane au fost ranite iar unele sunt in stare grava.....Sute de oameni se află în zona, în încercarea de a traversa Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 februarie 2018