Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Până acum se războiau cu ONG-urile, acum totul devine un război împotriva persoanelor fizice implicate civic”

Persoanele care s-au împotrivit construcției unui patinoar în Parcul Romniceanu din București au devenit ținta unor controale din partea autorităților.

Mai exact, semnatarii petiției s-au trezit că sunt verificați de autorități, citați și chiar amendați în diverse chestiuni private. Le sunt verificate contractele de salubrizare, de exemplu,  e verificat modul în care și-au pus termopane, au fost verificate și casele parințiilor în unele cazuri.

Primăria spune că astfel de  controale se fac periodic – problema este că sunt verificați doar cei care s-au impotrivit acestui proiect.

Unul dintre ei este si Dinu Drog, reprezentant al Asociației “Încotroceni”, organizație care a reușit să împiedice construcția unui patinoar în Parcul Romniceanu din București.

Deși este o actiune de intimidare, reprezentanții asociației nu se vor lăsa intimidați, spune la RFI Dinu Drog. „Până acum se războiau cu Ong-urile, acum totul devine un război împotriva persoanelor fizice implicate civic” mai atrage el atenția.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: http://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Dinu Drog, reprezentant al Asociației “Încotroceni”, intervivat de Andreea Orosz