Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 9 februarie 2018

mihai_chirica.jpg

Bugetul pe 2019 este unul de „răfuială” , menit să-i „pedepsească” pe cei care nu sunt în consensul politic al lui PSDragnea, declară la RFI primarul Iașului Mihai Chirica.
Sursa imaginii: 
Facebook/ MIhai Chirica

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD. Mihai Chirica este unul dintre principalii contestatari ai liderului PSD, Liviu Dragnea. Edilul a criticat în nenumărate rânduri modificările aduse legilor justiției, dar și celebra ordonanță 13.

sumarul emisiunii 40 de minute

PSD îl exclude pe Mihai Chirica din partid, dar îl apără pe Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare de executare. Liviu Dragnea afirmă că economia merge bine datorită programului de guvernare scris de Darius Vâlcov.

BNR, între timp, a majorat prognoza de inflație. Sunt așteptate noi scumpiri la alimente și combustibili

Noul cod fiscal ar afecta inclusiv indemnizațiile de creștere a copilului

În plan extern, au început Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud. Ceremonia de deschidere a fost pusă sub semnul păcii, aşa cum dealtfel au promis organizatorii. 

Iar în Franța, Comitetul naţional de combatere a tabagismului a depus plângere penală împotriva a patru mari producători de ţigări. Fabricanţii sunt acuzaţi că au minţit în privinţa concentraţiei de gudron şi nicotină din ţigări.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute