Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Farfarello - De la neamțul cu "suflet de român", la copilul teribil al tobelor

Au strâns 35 de ani de muzică, în 20 albume, câteva dvd-uri şi mii de apariţii scenice în întreaga lume. Farfarello, proiectul muzical susţinut de atâta timp de Mani Neumann şi Ulli Brand, primeşte forţe proaspete într-un nou turneu național, din partea lui Ovidiu Lipan "Țăndarică" şi Josef "Ioji" Kappl.

Mani Neumann este cunoscut ca fiind neamţul cu „suflet de român“, supranumit și “violonistul diavolului”, Mani este în Farfarello stăpânul viorii şi a blockflöte-ului. Modul său de a interpreta - melancolic, sălbatic, rămâne autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. Ulli Brand este considerat a fi unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustică pe care o combină cu diferite efecte de ecou polifonice.

Alături de ei, un alt om care a contribuit la istorica poveste a trupei Phoenix, Ovidiu Lipan "Tăndărică", este considerat copilul teribil al tobelor și implicit al rock-ului românesc din anii ‘60. Povestea sa muzicală pe marea scenă începe la doar 13 ani împreună cu Roșu și Negru.

În acest turneu național Farfarello revine și Ioji Kappl. Compozitor și basist, Kappl a trăit adevărate povești muzicale, indiferent că a cântat la chitară, vioară, blockflöte sau vocal.

Mai jos, interviul acordat de Mani Neumann, Ulli Brand și Ovidiu Lipan Tăndărică în RFI360.

 

 

De Sfântul Valentin, Farfarello va fi la Clubul Presei din Târgu Mureș, pe 14 Februarie, ora 20:00. Joi, 15 Februarie, ora 20:00, Casa cu Bere (Bistrița) iar Vineri, 16 Februarie, ora 22:00, Berăria Valhalla (Bacău). La Iași, Farfarelo va avea concert Sâmbătă, 17 Februarie, ora 22:00, Underground Club. Turneul se încheie cu un mare concert programat la București, la BerariaH, pe 18 Februarie, ora 20:00.

 

Mai multe ediții ale emisiunii RFI360: https://www.rfi.ro/tag/rfi360