Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 12 februarie 2018

kovesi_11.jpg

Scandal de proportii in jurul DNA, în urma acuzațiilor lansate de fostul deputat PSD Vlad Cosma și de procuroarea Mihaiela Iorga
Scandal de proportii in jurul DNA, în urma acuzațiilor lansate de fostul deputat PSD Vlad Cosma și de procuroarea Mihaiela Iorga

Scandal de proporții în jurul DNA, în urma acuzațiilor lansate de fostul deputat PSD Vlad Cosma și de procuroarea Mihaiela Iorga. Fostul parlamentar îi acuză pe procurorii anticorupţie că au inventat dosare în baza unor probe prefabricate, în timp ce magistratul susține că însăși Laura Codruta Kovesi i-a cerut să urgenteze dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier. DNA trebuie refăcuta din temelii, lansează liderul senatorilor social-democrati, Șerban Nicolae, în opinia căruia Kovesi ar trebui să plece de la șefia instituției.

sumarul emisiunii 40 de minute

Parintii ar putea fi obligati prin lege sa se informeze in privinta vaccinarii copiilor, iar refuzul informarii ar putea fi sanctionat financiar. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea ne-a acordat un interviu.....veti auzi un fragment in aceasta seara.

Incercam sa lamurim si un anunt al ministrului Muncii potrivit caruia cei care nu au cotizat minimum 10 ani la sistemul de pensii vor avea un statut de asistați social.....De la 1 iulie, acestia vor primi o pensie sociala minima in cuantum de 640 de lei iar suma nu va fi majorată odată cu punctul de pensie, ci numai când statul va considera că este cazul, a completat Olguta Vasilescu.

Aproape 90 de miliarde de dolari! La aceasta suma este estimata reconstrucţia Irakului după trei ani de război cu organizaţia jihadistă Stat Islamic...Anuntul a fost facut de ministrul irakian al planificării, în deschiderea conferinţei internaţionale care a început astazi în Kuweit.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 februarie 2018