Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 14 februarie 2018

dragnea.jpg

Sedinta a conducerii PSD in contextul scandalului provocat de acuzatiile la adresa DNA
Sedinta a conducerii PSD in contextul scandalului provocat de acuzatiile la adresa DNA

Ședință a conducerii PSD în contextul scandalului provocat de acuzațiile la adresa DNA. Este de așteptat ca social-democrații să anunțe o decizie politică față de situația creată la Direcția Anticorupție. Mai multi lideri ai formațiunii au apreciat că Laura Codruta Kovesi ar trebui să demisioneze de la conducerea instituției.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Senatul a adoptat proiectul de lege prin care se acorda o superimunitate judecatorilor Curtii Constitutionale. Acestia nu pot fi urmariti penal, retinuti, arestati preventiv si nici trimisi in judecata decat cu votul a doua treimi dintre ei. Senatul este camera decizionala, legea urmeaza sa mearga la promulgare.

Economia României a depasit-o pe cea a Chinei si a crescut anul trecut cu 7%, cea mai mare creştere din 2008 până în prezent. Sunt estimări publicate de Institutul Naţional de Statistică. Specialistii au atras atentia in repetate randuri ca avansul este unul nesustenabil bazat in special pe cresterea consumului.

Iar Statele Unite fac din nou presiuni asupra aliatilor europeni din NATO sa isi respecte promisiunea de a creste bugetele militare, in contextul in care Washingtonul va propune o sporire a propriilor cheltuieli cu apararea in Europa. Pe de alta parte Alianta intentioneaza sa creeze un sistem pentru a facilita deplasarile de trupe in Europa.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 14 februarie 2018