Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 16 februarie 2018

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Sindicatele din educatie trag un semnal de alarma! Mii de angajaţi sunt afectaţi de prevederile Codului Fiscal, mai exact de cele care stabilesc noua formulă de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical...Calcule facute de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, arata ca salariatii din invatamant, aflaţi în concediu medical, pierd aproximativ 20 la sută din venit.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Construirea celor trei spitale regionale, din fonduri europene, care ar urma sa fie ridicate la Cluj, Iasi si Craiova bate pasul pe loc. Premierul Viorica Dăncilă a explicat ca pentru unul dintre spitale se cere o altă poziţionare in timp ce pentru un altul mai trebuie identificat teren. Primul ministru a recunoscut si că nu sunt trimise  toate documentele necesare la Bruxelles.

Spitalele sunt obligate să asigure medicaţia necesară pacienţilor, iar în situaţia în care bolnavii cumpără medicamente în perioada în care sunt internaţi, pot deconta la caseria unitatii medicale pastilele si  materialele medicale.

Niciodată in lume nu au existat atâţia copii  care să trăiască în zone de conflict. Este concluzia celui mai recent raport publicat de organizatia Save the Children. Cel puţin 357 de milioane de copii sunt într-o zonă de conflict si  riscă să fie ucişi sau sa devina victime ale altor forme de violenţă....

 
emisiunea 40 de minute din data de 16 februarie 2018