Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 22 februarie 2018

kovesi_11.jpg

Tudorel Toader critica DNA dar nu anunta revocarea Laurei Codruta Kovesi
Image source: 
RFI România (arhiva)

Ministrul Justitiei prezintă la aceasta ora raportul privind conducerea DNA. Lideri ai PSD aşteaptă măsuri, inclusiv o propunere de revocare a Laurei Codruta Kovesi. Daca aceasta va fi formulata, e nevoie de un aviz, consultativ ce-i drept, al CSM iar apoi decizia finala apartine presedintelui Klaus Iohannis care nu e obligat sa dea curs propunerii lui Tudorel Toader.

sumarul emisiunii 40 de minute

Nu există niciun fel de motiv întemeiat de revocare a procurorului şef al DNA, care lucrează în mod clar în cadrul legii. Inculpaţii cu resurse îşi încearcă ultima şansă. O declaratie facuta la RFI de procurorul general: Augustin Lazar.....

Consiliul general al Capitalei a votat astăzi bugetul Primariei pentru acest an. Este vorba despre împărţirea şi gestionarea a 1,24 miliarde de euro. Primarul Capitalei  spune că decizia de a aloca 3 milioane de euro pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, în condiţiile în care în buget este prevăzută suma de 111 milioane de euro pentru spitale, este una corectă. 

Siria, a patra zi de atacuri aeriene sangeroase in Ghouta de Est, aflata in pragul unei crize umanitare. Locuitorii se asteapta la asaltul terestru lansat de trupele guvernamentale. Consiliul de Securitate al ONU ar trebui sa voteze astazi un proiect de rezolutie de incetare a focului pentru 30 de zile care sa permita livrarea de ajutor umanitar si evacuari medicale.

”Politicile de diabolizare” au creat terenul propice pentru nenumărate încălcări ale drepturilor omului în 2017. Este concluzia celui mai recent raport al organizatiei Amnesty International care denunta politicile europeană şi americană a lui Donald Trump în domeniul imigraţiei şi primirii refugiaţilor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 februarie 2018