Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 23 februarie 2018

klaus.jpg

Klaus Iohannis continua sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi sursa foto: presidency.ro
Klaus Iohannis continua sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi sursa foto: presidency.ro

Nu mi-a plăcut prestația lui Tudorel Toader. Nu au fost motive temeinice pentru revocarea șefei DNA. Sunt declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care adaugă că o sprijină în continuare pe Laura Codruța Kovesi.

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia Europeana a reactionat la cererea ministrului Justitiei. Urmarim indeaproape si cu ingrjorare. Daca presiunea asupra DNA va afecta lupta anticoruptie din Romania, Comisia si-ar putea reevalua concluzia din raportul MCV.

Summit informal al Uniunii Europene la Bruxelles. Agenda discuţiilor vizează viitoarea componenta a Parlamentului European după alegerile de anul viitor, posibilitatea existenţei unor liste transnaţionale de candidaţi dar si modalitatea în care Uniunea Europeană va stabili poziţiile cheie la conducerea organismelor sale, inclusiv aşa numita procedură ''Spitzenkandidaten'' care vizează ca fiecare familie politică europeană să aibă un candidat propriu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Iar guvernul francez a prezentat astazi un nou plan de combatere a radicalizării jihadiste. E o situatie nelinistitoare în Franta unde 19. 000 de tineri sunt luati in evidenta de autoritati ca radicalizati dintre care 2000 sunt  considerati extrem de periculosi. Tot potrivit datelor oficiale, 68 de minori, majoritatea sub 13 ani, au revenit din Siria şi Irak, iar circa 500 încă se află în zona de conflict din Orientul Mijlociu.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 februarie 2018