Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 26 februarie 2018

Secţia pentru procurori a CSM discută mâine solicitarea ministrului Justiţiei privind revocarea şefei DNA. Laura Codruța Kovesi este invitată la şedinţă. Avizul Consiliului este unul consultativ. Decizia de revocare aparține președintelui Klaus Iohannis.

sumarul emisiunii 40 de minute

In contextul trecerii contributiilor exclusiv in sarcina angajatului, companiile din mediul privat care au optat sa nu mareasca salariile ci sa acorde salariatilor prime, primesc un avertisment! Mai pot face asta pana la 31 martie 2018, data de la care aceşti angajatori trebuie să înregistreze în Revisal contractele cu actele adiţionale care să prevadă noul salariu brut. Anuntul ministrului Muncii este contrazis de oamenii de afaceri. Imediat va dam argumentele.....

Discutam si despre anuntul unui alt ministru, cel de Finante. Eugen Teodorovici spune ca toate instituțiile de stat vor face o evaluare a personalului. Teodorovici adauga că aceste structuri de stat trebuie să devină exact precum firmele private care lucrează doar cu numărul de angajați de care au nevoie.

Preşedintele rus Vladimir Putin ordonă o pauză umanitară în Ghouta de Est. Enclava este ultima zonă importantă controlată de rebeli în apropierea capitalei Damasc şi se află sub asediul armatei siriene ajutată de forţele iraniene şi ruse din 2013.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 februarie 2018