Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 27 februarie 2018

kovesi_11.jpg

CSM respinge cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi
CSM respinge cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi

Secția pentru procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii formulate de ministrul Justiției privind revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA. Motivele din raport sunt nereale, nedovedite. Pentru unele afirmații, extrem de grave, nu există niciun fel de probe, a reacționat șefa DNA.  Reamintim, este un aviz consultativ al Consiliului, singurul care poate decide sau nu revocarea Laurei Codruţa Kovesi este președintele Klaus Iohannis.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Acesta este contextul in care soseste maine la Bucuresti prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Saptamana trecuta, Bruxelles a reactionat la cererea de revocare a sefei DNA si a atras atentia ca daca presiunea asupra institutiei va afecta lupta anticoruptie din Romania, Comisia si-ar putea reevalua concluzia din raportul MCV.

Toata saptamana gradinitele si scolile de stat din Bucuresti, raman inchise, pe fondul vremii nefavorabile. Este decizia primarului general, criticata insa de o parte din parinti care spun: Sigur, daca te uiti pe geam ideea e binevenita! Insa unde iti lasi copilul daca scoala este inchisa si cum se vor recupera orele pierdute, intreaba acestia. Discutam in 40 de minute...

Transgaz a castigat in Moldova licitatia pentru privatizarea Vestmold transgaz, care opereaza conducta Iasi-Ungheni pe teritoriul republicii vecine. Premierul Pavel Filip a facut anuntul intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau roman, Viorica Dancila. Aceasta din urma a anuntat ca România vrea să îşi sporească investiţiile în Republica Moldova.

Desi este in vigoare un armistitiu umanitar in Goutha de Est, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului spune ca doua orase din zona ocupata de rebeli, au fost lovite din nou. ONU confirma reluarea luptelor, situatie care impiedica trimiterea ajutoarelor umanitare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 februarie 2018