Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 1 martie 2018

frans.jpg

Frans Timmermans, mesaj pentru politicieni: Nu mai faceţi legi pentru voi!
Frans Timmermans, mesaj pentru politicieni: Nu mai faceţi legi pentru voi!

În plin scandal privind revocarea șefei DNA, este la București primvicepreședintele Comisiei Europene.... Atacurile la adresa justiţiei creează o imagine negativă a ţării, spune Frans Timmermans care le-a transmis și un mesaj politicienilor: Nu mai faceţi legi pentru voi!

sumarul emisiunii 40 de minute

Salariile de bază ale medicilor şi profesorilor cresc începând de astăzi. Un medic primar va avea un salariu brut de aproape 13.400 de lei, faţă de 6.000 lei, cât are acum. Salariul unui profesor cu o vechime între 25 şi 30 de ani va fi de 5.246 de lei. Cadrele medicale raman sceptice...discutam imediat.....

 Pe fondul gerului naprasnic, sistemul national de transport al gazelor se afla de marti dimineata in stare de dezechilibru.....Daca exista o situatie de risc in acest moment, va spunem in 40 de minute....

În discursul său despre „Starea Naţiunii”, Vladimir Putin a dezvăluit câteva dintre noile arme pregătite de Rusia, în contextul tensiunilor în relaţiile cu NATO. Liderul de la Kremlin a dezvaluit noile rachete rusesti, care pot lovi oriunde in Europa. Putin, care candideaza pentru al patrulea mandat, promite să reducă la jumătate nivelul sărăciei din Rusia in urmatorii 6 ani..

Iar italienii sunt chemaţi la urne duminica pentru a-şi alege deputaţii şi senatorii, în condiţiile unui peisaj politic fragmentat. Dacă Forza Italia se menţine pe primul loc, Silvio Berlusconi, care are interdicţie pentru orice funcţie publică până în 2019 după o condamnare pentru fraudă fiscală, a declarat că doreşte ca actualul presedinte al Parlamentului European,Antonio Tajani, să conducă guvernul. Acesta nu s-a arătat încă dispus să renunţe la preşedinţia legislativului comunitar.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 martie 2018