Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 2 martie 2018

pe.jpg

Europarlamentarii PSD au votat impotriva unei rezolutii a propriului grup politic din PE privind declansarea sanctiunilor fata de Polonia
Europarlamentarii PSD au votat impotriva unei rezolutii a propriului grup politic din PE privind declansarea sanctiunilor fata de Polonia

Europarlamentarii PSD au votat împotriva unei rezoluții a propriului grup politic din Parlamentul European privind declanșarea sanctiunilor față de Polonia, al cărei guvern este acuzat de încălcarea statului de drept.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Saptamana viitoare, Comisia speciala condusa de Florin Iordache reincepe dezbaterile  pe legile Justiției. Adoptate de Parlamernt, acestea au fost declarat partial neconstitutionale de judecatorii CCR, care le-au trimis inapoi legislativului.  

Numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la 40..... Intre timp, legea vaccinarii, care prevede si amenzi pentru cei care nu se informează cu privire la beneficiile imunizării, treneaza in Parlament.

Este criza de sange in Capitala! Numarul donatorilor a scazut dramatic in aceste zile din cauza vremeii nefavorabile. Daca aveti intre 18 si 60 de ani, peste 50 de kg si nu ati suferit interventii chirurgicale in ultimele 6 luni, mergeti sa salvati vieti, este indemnul medicilor.

Si, intr-o înregistrare postată pe retelele de socializare, preşedintele separatist destituit, Carles Puigdemont, a anunţat că renunţă să candideze din nou la preşedinţia Cataloniei. Liderul separatist ar fi arestat dacă s-ar întoarce în Spania din Belgia, unde a fugit de justiţia spaniolă, care-l acuză de ”rebeliune şi răzvrătire”.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 martie 2018