Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 5 martie 2018

dragnea.jpg

 PSD deschide cursa pentru posturile de conducere. Congres extraordinar in 10 martie
PSD deschide cursa pentru posturile de conducere. Congres extraordinar in 10 martie

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit într-o şedinţă premergătoare Congresului de la finalul săptămânii. Pe fond de frământări interne, social-democrații au decis că pe 10 martie vor organiza alegeri pentru funcțiile de vicepreședinți - 16- dar și pentru cea de președinte executiv, intens disputată, și cea de secretar general.

sumarul emisiunii 40 de minute

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ spun că în puţine unităţi de învăţământ din cele peste o mie anunţate iniţial a fost boicotată simularea examenului de evaluare naţională. Sunt reclamate presiuni asupra sindicaliştilor, care sustin ca in unele cazuri elevii au fost trimisi la alte şcoli să dea examenul sau au fost aduşi pentru supraveghere profesori care nu sunt membri FSLI.

Scrutin parlamentar in Italia cu final incert. Italienii au votat cu dreapta şi forţe antisistem însă fără să rezulte o majoritate clară, ceea ce sugerează mai multe scenarii. Mişcarea 5 Stele a devenit primul partid din ţară, cu 32% din voturi, ceea ce este însă insuficient pentru a obţine o majoritate în parlament.

Iar ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a inceput o vizită la Teheran. Seful diplomatiei de la Paris avertiza că Iranul riscă noi sancțiuni, dacă nu răspunde adecvat noilor îngrijorări privind rachetele sale balistice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 5 martie 2018