Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 6 martie 2018

ceva.jpg

Romania a activat mecanismul de protectie civila in cazul imunoglobulinei.
Romania a activat mecanismul de protectie civila in cazul imunoglobulinei.

România a activat mecanismul de protecție civilă în cazul imunoglobulinei. Pentru luna martie nu se preconizează nicio fiolă, deși, lunar avem nevoie de 5.000 de fiole, spunea ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Nu există un timp limită până la care autoritățile trebuie să primească un răspuns la solicitarea înaintată UE și NATO, explică Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății.

sumarul emisiunii 40 de minute

Statul are de primit un miliard de euro în urma dosarelor instrumentate de DNA. Insa doar o mică parte din averile celor trimişi după gratii au fost recuperate de ANAF. Laura Codruta Kovesi spune ca Inculpaţii preferă să petreacă timp în închisoare, dar să nu li se ia averea. Sunt activitati care necesita mai mult timp şi mai multe resurse umane, reactioneaza Fiscul. Discutam pe larg...

Votul italian este un apel pentru reinventarea Europei. Această declaraţie a fost făcută de Frans Timmermans în cotidianul Le Figaro, în contextul în care victoria populiştilor la legislativele italiene de duminică şi-a transmis unda de şoc pe tot continentul european.

Kim Jong-Un isi doreste legaturi mai stranse intre Nord si Sud.  Cele doua Corei au ajuns la un acord "satisfacator" in ceea ce priveste organizarea unui summit intercoreean.... Cat de credibil este acest anunt, discutam in aceasta seara...

Si..anchetă în Marea Britanie cu privire la presupusa otrăvire a unui fost spion rus, Serghei Skripal. Femeia care a fost otravita alaturi de el era fiica acestuia, scrie presa britanica. Cei doi se afla internati in stare critica.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 6 martie 2018