Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 7 martie 2018

ce.jpg

CE: Progresele inregistrate de Romania in lupta impotriva coruptiei au fost puse din nou in pericol
CE: Progresele inregistrate de Romania in lupta impotriva coruptiei au fost puse din nou in pericol

Progresele înregistrate de România în lupta împotriva corupției au fost puse din nou în pericol iar creșterea economică record e bazată pe consum și riscă să aibă efecte dure. Sunt concluziile raportului de țară al Comisiei Europene, pe 2017.....

sumarul emisiunii 40 de minute

Un raport al Parlamentului European despre dubla calitate a produselor comercializate la nivelul Uniunii Europene vine cu concluzii socante. Demarată în 2013, investigaţia Comisiei Europene dezvaluie o serie de practici incorecte ale jucătorilor de pe piaţă care furnizează aceleaşi produse, dar cu standarde diferite pentru statele din Est şi Vest.

In Franţa, preşedintele Emmanuel Macron lansează o reformă a sistemului penitenciar şi cere justiţiei să recurgă, în anumite cazuri, la alte tipuri de pedepse decît închisoarea. In Franţa există 188 de închisori, majoritatea suprapopulate. Franţa este unui dintre "elevii cei mai răi" din Europa la capitolul carceral, arată Agenţia France Presse.

Iar după ce preşedintele Donald Trump a anunţat, săptămâna trecută că va introduce taxe vamale de 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru cele de aluminiu, Comisia Europeană răspunde cu aceeaşi monedă: tarife vamale de 25% la importurile de oţel, aluminiu, produse agricole, îmbrăcăminte, încălţăminte şi anumite bunuri industriale de peste Ocean.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 martie 2018