Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 12 martie 2018

sanitas-proteste.jpg

Sursa imaginii: 
site-ul Federației Sanitas

Pe 26 aprilie sistemul sanitar ar putea intra în grevă generală. Sindicatele sunt nemulțumite de noua formă a Legii salarizării, prin care personalul pierde la capitolul venituri, pentru că sporurile nu mai sunt adăugate salariului de bază, ci sunt incluse în acesta.

sumarul emisiunii 40 de minute

Ancheta DNA la Politia Locala din Primaria Generala. Procurorii verifică achiziţii făcute de Poliţia Locală a municipiului Bucureşti, precum şi examenul pentru ocuparea funcţiei de director executiv în cadrul Direcţiei de Siguranţă şi Ordine Publică.  Primarul general, Gabriela Firea spune că a aflat de situatie dintr-o postare pe Facebook a unui consilier PNL.

Romania va gazdui patru partide cu ocazia EURO 2020 dar Stadionul Dinamo" este posibil "sa nu fie finalizat pana la inceperea competitiei".  Astazi  la guvern s-a discutat despre stadiul lucrarilor de modernizare si constructie a celor patru arene din Bucuresti care vor fi incluse in turneul final de peste doi ani.  

Cel mai recent bilant in 7 ani de razboi in Siria: Peste 350.000 de morti, dintre care aproape 20.000 erau copii, potrivit unui nou bilant furnizat de ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 12 martie 2018